Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Untitled [317]/ van the series: Common Kinetic

Kunstenaar:
Walter Willems

Materiaal:
lambadaprint

Jaar:
2002

Locatie:
Twentse Welle, rek 20A

Beschrijving

Walter Willems
(Nijmegen, 1972)

Walter Willems legde zich tijdens zijn opleiding aan de kunstacademie in Enschede toe op fotografie. In 1999 studeerde hij af, een jaar later vertrok hij naar Toronto in Canada waar hij nog steeds woont en werkt. In de loop der jaren verlegde hij zijn aandacht van fotografie naar video en film. Een voorbode daarvan zou je in deze fotoserie kunnen ontdekken, want hij legde hier beweging met zijn foto’s vast. Willems gaf de serie de titel Common Kinetic, dat zoiets betekent als ‘gemeenschappelijke beweging’. Vanuit een rijdende auto fotografeerde hij naar het lijkt privéterreinen in Canada. Brede oprijlanen, een villa of boerderij in de verte, de typische pick-uptruck geparkeerd voor het huis. Omdat de fotograaf niet stilstaat maar rijdt krijgt het werk dat vage, snelle, van het bewegende beeld.
Doordat Willems privéterreinen fotografeerde krijgt de serie ook iets voyeuristisch: alsof je de bewoners aan het bespieden bent. Door het onderwerp en de beweging brengen de beelden ook willekeurige filmbeelden in herinnering of Amerikaanse TV series als Dynasty. Waar intriges zich afspeelden op dit soort ranches met landhuizen, grote stukken omheind land en lange oprijlanen. Daarmee, en door de gestolde beweging, krijgt de fotoserie ook iets filmisch.

Bekijk ander werk van Walter Willems in de collectie

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!