Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Tor Tatoeage

Kunstenaar:
Dirk Oeghoede

Materiaal:
muurverf

Jaar:
2005

Locatie:
Walstraat, ter hoogte van Pijpenstraat

Beschrijving

De werkgroep Walstraat heeft zich ten doel gesteld heeft het culturele elan van deze straat te verstevigen en de uitstraling ervan te verlevendigen. Op initiatief van deze werkgroep heeft kunstenaar Dirk Oeghoede invulling gegeven aan de slogan ’Kleur de Stad’. De regie en keuze van de kunstenaar lag bij Martha Haveman van ’Galerie Beeld en Aambeeld’. Oeghoede realiseerde op de zijmuur van jazzcafé ’de Tor’ een kunstwerk dat een verbinding vormt tussen de slogan van de stad Enschede, de eigenheid van het gebouw de Tor en de vrijheid en creativiteit van jazzmuziek. In het midden van dit kleurrijke schilderij bevindt zich een geabstraheerde tor in een geel vlak. Rechts bovenin is het logo van het jazzpodium te zien, waar overigens ook andere muziekuitingen georganiseerd worden.

Dirk Oeghoede is geboren in Ansoes op het eiland Irian Jaya in Indonesië. Op 18-jarige leeftijd kwam hij naar Nederland en is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Sinds 1984 woont en werkt hij in Antwerpen. In zijn werk probeert hij de oude magische cultuur van het Oosten en de rationele hedendaagse kunst van het Westen bijeen te brengen. Of anders gezegd: hij verbindt de kunst van het hart met de kunst van het denken.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!