Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Tangodansers

Kunstenaar:
Marijke de Goey

Materiaal:
ijzer

Jaar:
1986

Locatie:
De Zul, ter hoogte van de Hallenweg

Beschrijving

Marijke de Goey is een beeldhouwer en ontwerper die geworteld is in de typisch Nederlandse traditie van geometrische helderheid: lijnen en rechthoeken zijn de primaire vormen in haar werk. Zij heeft veel kunstwerken in de openbare ruimte gerealiseerd maar ontwerpt ook sieraden en interieurs voor treinen van de Nederlandse Spoorwegen.
Bijna al haar beelden in de buitenruimte zijn blauw gelakt. Aangezien deze beelden vaak uit ijle lijnen bestaan is belangrijk voor de zichtbaarheid dat ze een kleur hebben die niet in de omgeving voorkomt. In Nederland is zijn de seizoenen sterk wisselend van kleur: de lente is lichtgroen, de zomer geel, de herfst rood en de winter grijs en bruin. Blauw is dan de enige kleur die altijd opvalt. Dat blauw moet wel helder zijn, want minder harde tinten vallen weg tegen de grijsblauwe luchten van Nederland.
Voor dit pleintje heeft zij het beeld ’Tangodansers’ ontworpen. Het is 8 meter hoog en bestaat uit twee inelkaar gedraaide ijzeren rechthoeken, gelakt in de heldere kleur blauw die in sommige kringen al ’marijkeblue’ wordt genoemd.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!