Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Tafels

Kunstenaar:
Hans Hovy

Materiaal:
messing

Jaar:
1993

Locatie:
Boddenkampsingel, ter hoogte van de Walhofstraat

Beschrijving

Om plannen voor de inrichting van de openbare ruimte te presenteren wordt er door architecten, stedenbouwkundigen en ruimtelijk vormgevers regelmatig gebruik gemaakt van maquettes. Maar tentoongesteld in een park en daarbij blootgesteld aan de weersomstandigheden komt men ze maar zelden tegen.
Deze twee tafels met ’architectonische’ schaalmodellen hebben een zelfstandige oorsprong. Het is een imaginair landschap, dat uit messing en bronzen objecten is samengesteld. Een ruimtelijk lijnenspel wordt afgewisseld met geometrische figuren als de kubus en varianten, de hele en de halve cirkel, vierkanten en rechthoeken.
Hans Hovy is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam en aan de Ateliers ’63 in Haarlem. Hij heeft diverse beelden in de openbare ruimte gerealiseerd en is docent beeldhouwen op de AKI in Enschede. Zijn werk bevindt zich in diverse publieke en private collecties. Hij woont en werkt in Amsterdam.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!