Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Tafelblad

Kunstenaar:
Helga Kock am Brink

Materiaal:
cortenstaal en roestvrij staal

Jaar:
2009

Locatie:
Tweede Emmastraat achteringang Volkspark

Beschrijving

De tafel staat symbool voor een woonomgeving en het blad voor de natuur. Het contrast tussen architectuuur/ constructie en een natuurlijk ogend element zorgt voor een spannend geheel.

Het samengaan van natuur/groen en bebouwing geeft de wijk Horstlanden/Veldkamp een eigen culturele identiteit en het ‘Tafelblad’ is dan ook strategisch gelegen aan de rand van het Volkspark. Het werk is zo een drie meter hoog, zodat bewoners en nieuwsgierig geworden mensen het blad ook van de onderkant kunnen bekijken. De hoogte van de tafel is ook zodanig bepaald om te voorkomen dat kinderen in het werk kunnen klimmen. Bewoners van de wijk kunnen er, in overleg met de kunstenares, voor kiezen om een vallend blad als optionele versiering aan de gevel te bevestigen.

De driedimensionale werking wordt door de open constructie van het frame en de gedraaide beweging van het blad benadrukt. Speciaal voor dit beeld werd er door de schrijver/ tekstverzorger Goaitsen van der Vliet een tekstregel bedacht dat op de zijkanten van het roestvrijstalen blad is te lezen: Waar de tijd stil is blijven staan zijn wij het die bewegen.

Helga Kock am Brink, geboren te Bocholt in 1960, is sinds 1987 als zelfstandig beeldend kunstenaar gevestigd in Enschede. Haar werk kenmerkt zich door een multidisciplinaire aanpak en een sterke betrokkenheid. Zij beweegt zich op het gebied tussen schilderkunst en ruimtelijke vormgeving. Kleine intieme werken en grootschalig monumentale uitvoeringen staan op haar repertoire. In haar ruimtelijk werk gebruikt zij: steen, cortenstaal, RVS, polyester, glas, koper en brons.

Bekijk ander werk van Helga Kock am Brink in de collectie

Vind je het werk van deze kunstenaar interessant? Neem dan ook een kijkje op de eigen pagina van de kunstenaar.

Ga naar de kunstenaarspagina

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

Haakse Haas

Hybride no. 3: Luister naar de natuur

Windtoren

Hart

Lumen

Piano-licht

Trechteren

Onderweg

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!