Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Spiekveld

Kunstenaar:
Floris Schoonderbeek

Materiaal:
kunststoffen

Jaar:
2009

Locatie:
Scholingsboulevard Enschede Wethouder Beversstraat 165

Beschrijving

MTD landschapsarchitecten kreeg in 2005 opdracht tot het vormgeven van een daklandschap op de Scholingsboulevard dat voor de scholieren een betekenis zou krijgen als vrije pauze- en ontmoetingsruimte.

Bijzonder gegeven hierbij is dat de beeldend kunstenaar Floris Schoonderbeek als integraal onderdeel van het daklandschap heeft vormgegeven aan een kunstopdracht: ‘het Spiekveld’. In een intensief en interactief proces tussen architect,landschapsarchitect en beeldend kunstenaar is het Spiekveld ontwikkeld en gerealiseerd.

Het Spiekveld maakt deel uit van de Scholingsboulevard. Het kunstproject maakt zich met nadruk los van de schoolgebouwen en de omgeving en is vormgegeven als een vrij, zacht golvend graslandschap; het wil een illusie oproepen van natuur en vrijheid. In de grasvlakken zijn, eveneens golvende, vlakken uitgesneden in rubbergranulaat.

De kunstuiting geeft extra inhoud aan de tegenstellingen van hoog en laag, natuur en kunstmatige vormgeving; in de vlakken van rubbergranulaat transformeert het gras wat betreft vorm, maat en materiaal en ontstaat er een landschap van bovenmaatse grashalmen, waartussen je je kunt terugtrekken of juist ontmoetingen kunt aangaan.

De bolle spiegels, die op gekromde stelen in de halmenvelden staan, versterken dit effect nog eens. Door de overgangen tussen gras en rubber-granulaat op een aantal plekken in te zetten als zitranden ontstaat een spannende variatie aan zitmogelijkheden.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!