Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Spelend meisje

Kunstenaar:
Keizer en Boersma

Materiaal:
gegalvaniseerd staal (gelakt)

Jaar:
2006

Locatie:
Broekheurnering, thv de Koppelboerhoek

Beschrijving

Dit kunstwerk is een onderdeel van een serie van drie die het kunstenaarsduo Iris Keizer en Karen Boersma in opdracht van de kunstcommissie van de wijk Helmerhoek gerealiseerd heeft. De beelden zijn geplaatst bij de invalswegen van de wijk. In de opdracht aan de kunstenaars heeft de commissie als randvoorwaarden gesteld dat de beelden een open karakter moesten hebben in verband met de verkeersveiligheid. Ook moesten de beelden herkenbaar zijn, passen bij de wijk en felle kleuren hebben. Het beeld ’Spelend meisje’ staat volgens de makers symbool voor de vrolijk spelende jeugd en verwijst naar het open en kinderrijke karakter van de wijk. Het kunstwerk bestaat uit bewerkte stalen buizen die felrood gelakt zijn. Keizer en Boersma zijn beiden afgestudeerd aan de AKI, respectievelijk op de afdelingen mediakunst en monumentaal. Ze wonen en werken in Enschede.
De serie is gerealiseerd in het kader van het project ’KunstZinnig’ van CBK Concordia en met steun van de stichting Kunstenaars en CO in Amsterdam. In deze serie kunstopdrachten worden jonge kunstenaars uitgenodigd om de kwaliteit van de leefomgeving te verhogen.

Bekijk ander werk van Keizer en Boersma in de collectie

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

De Zandloper

Windtoren

Hybride no. 3: Luister naar de natuur

In stilte

Tafelblad

Blauwe lucht

Haakse Haas

Lumen

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!