Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Solfège

Kunstenaar:
Petra Blaisse

Materiaal:
onbekend

Jaar:
2008

Beschrijving

Bij binnenkomst in de hal van het muziekkwartier staat de bezoeker oog in oog met een deel van de 130 meter lange,10 meter hoge wand die de zalen scheiden van het kantoorgedeelte en de podia. Deze wand vormt één groot doorlopend kunstwerk van Petra Blaisse. Een soort gigantisch wandtapijt, maar dan uitgevoerd als behang, met fleurige kleuren in een steeds donker wordende ondergrond. Bezoekers van het poppodium Atak zien een veel donkerder wand dan de mensen die voor een toneelstuk of een opera naar het Muziekkwartier komen. De motieven bestaan vooral uit een vloeiende compositie van mens, natuur en muziek.

Een deel van de wand wordt gevormd door borstels die bevestigd zijn op MDF panelen. Deze borstels die in hoogte variëren, zorgen in combinatie met licht voor een verrassend lichtspel en een drie dimensionaal effect. De hoogte van de borstels is met opzet zo gekozen dat hij overeenkomt met een muziekstuk en in dit geval is de inpspiratiebron het Twentse volkslied geworden Hierdoor wordt als het ware het nieuwe muziekcentrum verbonden met de grond waarop het is gebouwd.

Petra Blaisse is een veelzijdig kunstenares uit Amsterdam die in 1955 in Londen werd geboren. Na haar studies aan kunstacademies in Londen en Groningen werkte ze van 1978 tot 1987 bij het Stedelijk Museum Amsterdam waar ze bij de afdeling toegepaste kunst de collectie beheerde en tentoonstellingen ontwikkelde. Sindsdien werkt Blaisse als freelance ontwerper.

Bekijk ander werk van Petra Blaisse in de collectie

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!