Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Piano-licht

Kunstenaar:
Heidi van Leersum

Materiaal:
staal

Jaar:
2004

Locatie:
Rijnstraat, ter hoogte van de Deppenbroekstraat

Beschrijving

Heidi van Leersum is de winnares van de Chris Heinprijs 2002, een stimuleringsprijs voor een startende kunstenaar in de disciplines ’gemengde media’ of ’monumentale vormgeving’. De prijs bestond uit een opdracht in de openbare buitenruimte van Enschede.
Heidi van Leersum vindt dat kunst vooral mooi moet zijn. Ze heeft ervoor gekozen een instrument in dit plantsoen te plaatsen. De altijd functionele vorm van een instrument en de mogelijkheid om het te bespelen spraken haar erg aan. Of, in haar eigen woorden: ’Muziek is het mooiste kado dat we hebben gekregen.’
Het beeld is bedoeld voor iedereen die geen muziek kan maken, nooit een instrument heeft bespeeld en toch voor even een groot concertpianist zou willen zijn. Door de piano te bespelen worden de bomen in de omgeving aangelicht.
Dit kunstwerk is uitgevoerd binnen het project KunstZinnig, een initiatief van het Innovatief Centrum voor Kunstenaars en werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Roelvinkfonds en de Rabobank Enschede.

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

Landschap-kijk-object 3

Bomen

Vissendans

Landschap-kijk-object 1

Haakse Haas

Vrije Vogels (IV)

Landschap-kijk-object 6

Landschap-kijk-object 2

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!