Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Ontmoeting

Kunstenaar:
Cees Willemsen

Materiaal:
brons

Jaar:
1999

Locatie:
Zaanstraat, thv de IJstraat

Beschrijving

Dit kunstwerk is gemaakt door de beeldhouwer Cees Willemsen uit Lonneker. In het 24-uursmuseum staan meer beelden van hem, zoals ’de Violist’ bij het Conservatorium en ’het Paard’ bij het Natuurmuseum.
Hij heeft voor de kunsttoepassing bij Service Centrum Noord gekozen voor 2 figuren waarbij ene persoon de andere een hand reikt. Op deze locatie, in het voorportaal van een Centrum voor diverse vormen van dienstverlening is het wellicht een passend kunstwerk. Immers, afgezien van het gebouw vormt de hoek van de straat waar ook ter wereld dé locatie voor een rendez-vous. Men houdt zich daar op om met elkaar af te spreken, te converseren of zaken met elkaar te doen.

In een kring om de figuren heen liggen zeven blokachtige stenen. Zes exemplaren zijn van brons gemaakt en één is er van zink, materiaal dat ook in het Servicecentrum is verwerkt. Met deze stenen begrenst Willemsen de denkbeeldige conversatieruimte van de bronzen figuren, waardoor de scène een meer vertrouwelijk karakter krijgt. Hun schaduwen zijn in zink vormgegeven en wijzen in noordelijke richting, naar het Centrum. Ook op deze wijze ontstaat er een rechtstreekse relatie tussen het kunstwerk en de directe omgeving.

Bekijk ander werk van Cees Willemsen in de collectie

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

Monument voor de gebroeders Quentemeyer

Nomen Nescio

Prales

Europa

"Ik loop beter op mijn handen dan op mijn voeten"

Wichelroede

Zielendraagster

z.t.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!