Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Levend licht

Kunstenaar:
Patricia Paludanus

Materiaal:
neon

Jaar:
2000

Locatie:
Gronausestraat, thv de Zuid Esmarkerrondweg

Beschrijving

Een samenspel van licht, variërend in de kleuren groen en rood. Een vrolijke noot als u het centrum van de stad verlaat of als u de stad binnenkomt. Zo is dit kunstwerk van Patricia Paludanus misschien wel het beste te omschrijven. Dit ’lichtpalet’ bestaat uit 47 buislampen die, zoals de kunstenaar omschrijft, "nonchalant over de gevel zijn uitgestrooid". Het is een regenboog van kleuren waarin het groen van de natuur de overhand heeft en het rood de stad Enschede symboliseert. Ook zijn in dit werk elementen als ontmoeting, samenwerking, eenheid in verscheidenheid en betrokkenheid op een speelse wijze verwerkt.
Patricia Paludanus is afgestudeerd aan de AKI op de afdeling mediakunst. Zij heeft verschillende tentoonstellingen gehad in binnen- en buitenland. Regelmatig reist zij naar onder meer Latijns Amerika om inspiratie op te doen.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!