Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Kolommen

Kunstenaar:
Evert Strobos

Materiaal:
staal

Jaar:
1988

Locatie:
Hallenweg, thv de Achterhorst

Beschrijving

Evert Strobos geldt als één van de belangrijkste kunstenaars die Hengelo voortbracht. Hij is in de vroege jaren zestig opgeleid aan de AKI in Enschede en de ’Staatliche Kunstakademie’ in Düsseldorf. Hij heeft de Gerard ter Borchprijs voor monumentale kunst gewonnen vanwege zijn ’economisch gebruik van de beeldende middelen vorm, materiaal en kleur’ en heeft diverse beelden in de openbare ruimte van Nederland gerealiseerd.
Dit beeld bestaat uit 14 identieke elementen die misschien het best te omschrijven zijn als kolommen die aan de onderkant in een wig uitlopen. Het is kenmerkend voor het werk van Strobos: het is monumentaal, sober, ritmisch en krachtig. Het kunstwerk staat temidden van de verzameling bomen van het Pinetum. Het lijkt speciaal voor dit terrein gemaakt maar is een schenking van oud-rector magnificus Draijer bij wie dit beeld in de voortuin stond. In de beeldentuin van het museum Kröller-Müller zijn vergelijkbare gedraaide kolommen van Strobos’ hand te zien.

Bekijk ander werk van Evert Strobos in de collectie

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

Kanteling

Z.t.

Zigzaglijn met rode zuil

Bomen

Z.t.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!