Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Hegge-auto's

Kunstenaar:
A. W. J. Harmsen

Materiaal:
ijzer

Jaar:
1984

Locatie:
Noord-Esmarkerrondweg, iets voorbij de Miro in een parkeervlak langs de weg

Beschrijving

Aan het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw was een groep bewoners aan de Pluimstraat ontevreden over het aangezicht van hun straat. Zij wilden er graag een woonerf van maken en hadden hiervoor zelf al een aantal schetsen op papier gezet. De kunstenaar Ton Harmsen werd benaderd om de plannen technisch en kunstzinnig uit te werken. Gaandeweg constateerde hij dat er alleen ruimte voor een kunstzinnige ingreep gemaakt kon worden door een paar parkeerplaatsen te schrappen. Die parkeerplaatsen leidden bij Harmsen al snel tot het idee van struiken in de vorm van een auto. Bij de presentatie van de plannen bleek een bewoner spontaan bereid om een struik in de vorm van een auto te knippen en bij te houden.
Bij de uitvoering van dit plan bleek die bewoner inmiddels verhuisd en de afdeling groenonderhoud achtte zichzelf niet in staat tot zulk sierknipwerk.
Vanwege het enthousiasme van de betrokkenen voor het idee van de hegge-auto’s kreeg Ton Harmsen van de gemeente Enschede de opdracht om ijzeren frames te maken waarmee de heggen tot op heden in de gewenste vorm worden gehouden

Bekijk ander werk van A. W. J. Harmsen in de collectie

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!