Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Hartstocht

Kunstenaar:
Saske van der Eerden

Materiaal:
polyester

Jaar:
2003

Locatie:
Hengelosestraat, ter hoogte van de Roessinghsbleekweg

Beschrijving

Dit kunstwerk is gerealiseerd in het kader van het ’KunstZinnig’ project, een serie opdrachten in de openbare ruimte van Enschede voor jonge kunstenaars, geïnitieerd door het Innovatief Centrum voor Kunstenaars (ICK).

Bij de renovatie van het G.J. van Heekpark was er ruimte gereserveerd voor een kunstwerk bij de entree aan de Hengelosestraat. De Enschedese kunstenares Saske van der Eerden werd gevraagd een schetsontwerp te maken. Haar voorstel was om twee beelden te maken: het verderop in het park gelegen beeld ’Voetganger’ en dit beeld genaamd ’Hartstocht’.
Met deze titel bedoelt ze letterlijk ’de tocht van het hart’: het hart meenemen op een wandeling door het park en tegelijk liefdevol met het park omgaan. Het beeld staat symbool voor de gemoedstoestand waarmee de bezoeker het park binnenstapt: blij, bedroefd, vrolijk of verliefd. De kleur wit straalt reinheid en onschuld uit.

Metaforen met als thema het menselijk lichaam vormen de rode draad in het werk van Saske van der Eerden. Er is vaak sprake van een woordspeling en de invalshoek is altijd origineel. ’Ik maak gebruiksvoorwerpen van lichaamsdelen’, vat ze zelf samen.

Bekijk ander werk van Saske van der Eerden in de collectie

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!