Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Haakse Haas

Kunstenaar:
Helga Kock am Brink

Materiaal:
brons en roestvrij staal

Jaar:
2009

Locatie:
Ecopark de Eschmarke ingang Mattenbieslaan

Beschrijving

Het kunstwerk de ‘Haakse Haas’ bevindt zich in het Ecopark de Eschmarke. Het Ecopark, is gelegen tussen de nieuwbouwwijken Eekmaat-West en Eilermarke. Dit park vormt een grote groenzone die deels fungeert als ecologische verbindingszone en deels als wijkpark voor de omliggende buurten. Het wijkpark vervult een belangrijke recreatieve functie en biedt ruimte aan wandelaars en spelende jeugd.

Het kunstwerk, vervaardigd door kunstenares Helga Kock am Brink, is een project in het kader van Kunst in de Wijk. De wens van bewoners uit de wijk Eekmaat-West was om in hun wijk kunst te realiseren. Aan dit initiatief is door de gemeente gehoor gegeven middels deelname aan dit project. Het project Kunst in de Wijk heeft als doelstelling actieve participatie van bewoners te stimuleren op het gebied van kunst en cultuur in hun wijk. Hiermee wordt tevens een bijdrage geleverd aan het vergroten van de sociale samenhang en de betrokkenheid van bewoners bij hun woon- en leefomgeving.

Kunstenares Helga Kock am Brink werd door de bewoners gekozen omdat zij in haar kunstwerk de combinatie van park, ecozone en nieuwbouwwijk symbolisch vorm heeft gegeven. Door middel van een in klassieke stijl gemodelleerd hazenlichaam in combinatie met een haaks daarop aangebrachte strak vormgegeven roestvrijstalen hoekconstructie symboliseert zij een haas die letterlijk een ‘haak slaat’. Het object is ook gemaakt om er op te kunnen zitten en biedt kinderen zelfs de mogelijkheid om het als knikkerbaan te gebruiken. Het beeld wordt omlijst door drie zwerfkeien, die bedoeld zijn om op te zitten of op te spelen. Het is het tweede opmerkelijke ‘hazenproject’van de Enschedese kunstenares, eerder al verscheen het beeld ‘Luister naar de Natuur’ op de rotonde Haaksbergerstraat- Ferdinand Bolstraat. Heeft de kunstenares wellicht iets met hazen? ‘Ik heb vroeger konijnen gefokt’, lacht ze.

Bekijk ander werk van Helga Kock am Brink in de collectie

Vind je het werk van deze kunstenaar interessant? Neem dan ook een kijkje op de eigen pagina van de kunstenaar.

Ga naar de kunstenaarspagina

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

Z.t.

We noemen hem Julius

de Bal

Zielendraagster

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!