Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Gouden bol

Kunstenaar:
Nicolas Dings

Materiaal:
roestvrij staal

Jaar:
1997

Locatie:
Capitool, ter hoogte van de Colosseum

Beschrijving

De bijdrage van Nicolas Dings aan het Business & Science (B&S) park bestaat uit verschillende objecten, die verwijzen naar aspecten van de fenomenen ’business’ en ’science’. Ze zijn bedoeld als een welkome toevoeging in een omgeving waar bezinning en reflectie geen ongewenste gasten zijn.
Het abstracte begrip ’richting’ krijgt een visuele vertaling in het beeld ’De Gouden Bol’ bij de entree van het B&S park aan de Hengelosestraat. Een roestvrijstalen kegel draagt een gouden bol, een symbool voor het universum. Aan de bol bevestigd, bevindt zich een weerhuisje dat gericht staat op het magnetische noorden. ’s Avonds is de bol verlicht en produceert de conische sokkel van deze ’gouden planeet’ een constante waterstroom.
Nicholas Dings volgde zijn opleiding aan de Stadsacademie te Maastricht. Hierna bezocht hij de Rijksacademie te Amsterdam. Hij voert regelmatig kunstopdrachten uit. Hij woont en werkt in Amsterdam en Besmont La Rue Charles (Frankrijk)

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

Landschap-kijk-object 2

Landschap-kijk-object 6

z.t.

Cone 8

Landschap-kijk-object 1

Bank

Landschap-kijk-object 3

Bank

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!