Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Gedichtenroute Willem Wilmink

Kunstenaar:
Rudi Bastiaans

Materiaal:
roestvrij staal

Jaar:
2010

Locatie:
't Getfert

Beschrijving

De wijk ’t Getfert was in 2007 en 2008 een van de doelen van het gemeentelijk initiatief: Buurt in Actie. Een van de projecten die uit Buurt in Actie is voortgekomen is het realiseren van een Willem Wilminkroute. De bekende dichter en schrijver heeft een groot deel van zijn leven in ‘t Getfert doorgebracht, dit vind je dan ook terug in zijn gedichten.

De gedichtenroute bestaat uit acht gedichten die zijn opgehangen op acht markante punten in de wijk ’t Getfert. De verschillende gedichten refereren naar plekken in deze buurt of zijn direct te herleiden naar de plek waar het gedicht hangt. Vandaar dat bij de kunstenaars Rudi Bastiaans en Willem Boom het idee rees deze gedichten te gebruiken voor een wandelroute. Door de route te volgen krijg je een goed beeld van de wijk.

De gedichten zijn aangebracht op een ondergrond van hard plastic, zodanig vormgegeven zodat het lijkt alsof de gedichten zijn geschreven op papier. Sommige werken hebben het uiterlijk van verfrommeld of gevouwen papier, zodat het lijkt alsof ze rechtstreeks uit de broekzak van Willem Wilmink komen. De gedichten zijn afgedrukt met het kenmerkende lettertype van een oude typemachine.

Met een normale wandelsnelheid kan de route in drie kwartier gelopen worden. En het maakt niet uit bij welk gedicht men met de route begint. Op alle gedichten staat aangegeven waar men is (de rode punt) en waar de andere gedichten hangen. Het is hierdoor vrij eenvoudig om naar het volgende gedicht te lopen.

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

Lumen

Whispers

Haakse Haas

Man met hond

De Binding

Trechteren

Vrije Vogels (IV)

Bomen

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!