Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Eight and a half minutes to see

Kunstenaar:
Karin Bosch

Materiaal:
beton

Jaar:
2001

Locatie:
Boulevard 1945, ter hoogte van de Hogelandsingel Blijdensteinpark

Beschrijving

In het Blijdensteinpark gaf Karin Bosch vorm aan een kunstwerk dat dienst doet als jongerenontmoetingsplaats (JOP). De uitvoering ervan was in handen van Stichting Vakopleiding Volwassenen. Beschut tegen regen en wind geeft deze ’wigwam’ alle gelegenheid tot onderlinge communicatie.
De kunstenares trok twee haakse muren op en voorzag het dak en voorportaal van een transparante luifel. Bovenin het kunstwerk bevindt zich een prisma dat, als de zon schijnt, kleuren op de witte muren projecteert.
Karin Bosch zegt zelf over haar kunstwerk: ’Ik zie het werk als een naar het licht toe gekantelde piramide. Ik ben door het park gelopen en heb me laten inspireren door de ruimte ervan en de zon als bron van alle leven hier. Het duurt acht en een halve minuut voor het zonlicht hier op aarde is en ons verwarmt. Vandaar de titel: ’Eight and a half minutes to see’.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!