Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De Streep

Kunstenaar:
Michiel Kluiters

Materiaal:
print op doek

Jaar:
2009

Beschrijving

Het kunstwerk: "de streep" bestaat uit twee omvangrijke fotowerken die geplaatst zijn in de bedrijfskantine van de nieuwe brandweerkazerne aan het Spaansland te Enschede. De titel van het werk beschrijft de denkbeeldige lijn die precies in het midden ligt tussen de twee gekozen standpunten.

Eén fotowerk is geplaatst op de achterwand in de kantine en het andere fotowerk in de gang van de slaapvertrekken op de linkerwand (vanuit de kantine gezien). De fotowerken zijn zodanig toegepast dat ze visueel een onderdeel van het bestaande gebouw vormen en een alternatief uitzicht bieden. De voorzetwand waar de foto onderdeel van wordt, is gemaakt van hoogwaardig akoestisch materiaal waardoor de akoestiek in de kantine merkbaar verbetert.

De foto’s representeren de stedelijke omgeving waarin de brandweerman zijn dagelijkse werk moet doen. Samen verbeelden de foto’s op subtiele wijze de tegenstelling tussen water en vuur.

Michiel Kluiters (Amsterdam, 1971) verbindt met zijn werk architectonische constructies aan de psychologische waarneming van de publieke ruimte. De gecreëerde fotowerken gaan een wisselwerking aan met de architectonische omgeving.

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

z.t of 600x5 en nog veel meer

Levenswandel

Compositie

Oktober

Peuteren tussen tanden

Paars en groen

z.t.

z.t.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!