Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De poort van Enschede

Kunstenaar:
Merijn Bolink

Materiaal:
Dibond panelen

Jaar:
2009

Locatie:
Hendrik ter Kuilestraat (rotonde)

Beschrijving

Als gevolg van een herstructurering in het havengebied is een rotonde aangelegd op de kruising van de Hendrik ter Kuilestraat met de Binnenhaven / Rembrandtlaan. Onderdeel van de herstructurering was ook een kunstopdracht.

De gemeente Enschede heeft in samenwerking met omwonenden en de Belangenvereniging Ondernemers Havengebied een kunstopdracht geformuleerd. De vraag was om de vitaliteit van de haven zichtbaar te maken en daarbij een relatie te leggen met water, transport, werk en bedrijvigheid.

Merijn Bolink heeft als basis van zijn ontwerp de poortgedachte, als markering van de rotonde als overgangsgebied tussen bedrijventerrein en woongebied. Met de Nederlandse overregulering in gedachten heeft Merijn zijn poort uit outer verkeersborden opgetrokken, waarin de kleuren rood en blauw domineren.

Bekijk ander werk van Merijn Bolink in de collectie

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!