Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De mens 40ste dag

Kunstenaar:
F. Klomp

Materiaal:
onbekend

Jaar:
1986

Locatie:
DMF Depot 2: 20.11.1

Beschrijving

Folly Klomp
(Enschede, 1944)

Een jaar eerder dan zijn broer Rudy Klomp begon Folly Klomp in 1970 zijn kunstopleiding aan de AKI in Enschede. En een jaar na zijn afstuderen aan de academie exposeerde hij al in een groepstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Twee jaar later nam hij deel aan een tentoonstelling in Stedelijk Museum de Lakenhal in Leiden. Kortom een veelbelovend begin van zijn carrière.

Zijn werk uit de jaren zeventig en tachtig bevat net als dat van zijn broer abstracte elementen maar ook figuratieve, zij het sterk gestileerde figuratieve elementen. Ze hebben veelal een witte basis waarbij vorm hoofdzakelijk ontstaat door het verschil in oppervlaktestructuur. Soms heeft het, mede door de titels, een filosofische inslag. Zoals bij Als de regen wegtrekt (1982) of Een studie voor een koude lente (1985). Een andere keer wordt er hoofdzakelijk met vorm gespeeld. Dat is het geval bij De cirkel (1979) en Cirkel II (1979). Na de jaren tachtig werd het wat stiller rond deze kunstenaar. Toch heeft Folly Klomp ruim tien jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan het Enschedese kunstklimaat.

Bekijk ander werk van F. Klomp in de collectie

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!