Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Cocon

Kunstenaar:
Persheng Warzandegan

Materiaal:
keramiek

Jaar:
2001

Locatie:
Meteorenstraat, thv de Schorpioenstraat

Beschrijving

Deze opdracht is gerealiseerd in het kader van het ’KunstZinnig’ project, een serie kunstopdrachten in Enschede geïnitieerd door het Innovatief Centrum voor Kunstenaars (ICK) waarbij beginnende kunstenaars worden ingezet om de kwaliteit van de leefomgeving te verhogen.
’Cocon’ is een samengestelde sculptuur, een stapeling losse, keramische objecten. Alle elementen zijn anders van oppervlakte, verschillend gestructureerd en in wisselende kleuren geglazuurd. Het is speciaal ontworpen voor een vlindertuin. De vormen doen denken aan vlindereieren, een glanzende rups die zich uiteindelijk zal verpoppen. Cocon verenigt twee tegenstrijdige eigenschappen van vrijheid. De ene is het recht op bescherming, het recht op een cocon. Maar het verwijst ook naar het vermogen om te veranderen, te transformeren.
Persheng Warzandegan was geruime tijd in haar geboorteland Iran werkzaam als beeldend kunstenaar voordat zij naar Nederland vluchtte en afstudeerde aan de AKI in Enschede. ’Mijn inspiratie haal ik uit mijn omgeving, mijn familie en vrienden, uit de geschiedenis van mijn volk en mijn dromen en uit de muziek.’

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Platform

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!