Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Bruidspaar

Kunstenaar:
Ludwig Oswald Wenckebach

Materiaal:
brons

Jaar:
1956

Locatie:
Stadhuis vestibule (entre)

Beschrijving

Ludwig Oswald Wenckebach is geboren in Heerlen en was een Nederlandse beeldhouwer, kunstschilder, illustrator, lithograaf, houtsnijder en medailleur.

Wenckebach volgde de Kunstnijverheidsschool in Haarlem (1913–1915), en hij woonde en werkte daarna in Noordwijk aan Zee, Schoorl en Noordwijkerhout.

Aanvankelijk was hij actief als kunstschilder, lithograaf, etser en houtsnijder. Hij schilderde en tekende landschappen, etste en lithografeerde bijbelse onderwerpen en maakte houtsnedes van onderwerpen uit de natuur. Voor uitgeverij J.B. Wolters illustreerde hij de schoolboekjesreeks Nieuwe Klanken. Hij maakte reizen naar Curaçao en Venezuela en verbleef enkele jaren in Griekenland, waar hij geïntrigeerd raakte door de antieke beeldhouwkunst.

Op aandringen van John Rädecker bekwaamde hij zich tot beeldhouwer, waarop hij in 1920 al zijn werk vernietigde en verder ging als beeldhouwer.In 1936 werd hij buitengewoon hoogleraar in de afdeling Bouwkunde aan de Technische Hogeschool Delft (TH) voor onderwijs in boetseren en beeldhouwkunst.

Het beeld Bruidspaar staat in een nis rechts naast de receptie van het stadhuis. Het beeld werd aangekocht door de Gemeente Enschede in 1956.

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

Pureté

Indiëmonument

Ot en Sien

Suzanna

Oorlogsmonument

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!