Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Boomspiegelbeeld

Kunstenaar:
Moniek Rutten

Materiaal:
metaal

Jaar:
2008

Locatie:
Opslag

Beschrijving

Dit kunstwerk kwam tot stand door een initiatief van de buurtvereniging Schurinksweide. Buurtbewoners gaven de kunstenares de volgende uitgangspunten mee voor haar ontwerp: open, groot, licht, speels, organisch en warm. Een boom nabij de plek van het kunstwerk vormde startpunt voor het ontwerp én voor de naam ervan: Boomspiegel. ’Een boomspiegel is een verticale projectie (schaduw) van de kroon van een boom op de grond.’ Naast de boom, met armen als takken, staat er ook een soort struik en een aantal handen. Theedoeken, jurken en sokken in de boom en de struik vormen een verwijzing naar het textielverleden van Enschede. De handen zijn vormgegeven als stoelen. Een knipoog naar de theevisite uit Alice in Wonderland, de grote inspiratiebron van Moniek Rutten.

Het werk van Moniek Rutten bestaand in de basis uit tekenen. Zij tekent op papier en wanden, maar maakt ook tekeninstallaties op vloeren, ramen en muren. Dit ruimtelijke werk is in feite een grote stalen tekening.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!