Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Bomen II

Kunstenaar:
Rinus Roelofs

Materiaal:
roestvrij staal

Jaar:
2004

Locatie:
Stationsplein, thv de Korte Hengelosestraat

Beschrijving

Dit beeld bestaat uit zes masten van zes meter hoog met in hun kruin een vlechtwerk van stalen balken. Het is een abstracte vertaling van een groepje bomen in roestvrij staal.
Bij het zwembad Aquadrome staat een eerdere versie van dit kunstwerk. Aanvankelijk wilde men dit beeld verplaatsen maar de zwemmers waren zo gehecht aan hun beeld dat daar geen sprake van kon zijn. En dus kreeg Roelofs een tweede opdracht.
Rinus Roelofs combineerde een studie toegepaste wiskunde aan de Universiteit Twente met een opleiding beeldhouwen aan de AKI. Hij raakte geboeid door de figuren van M.C. Escher en besloot als beeldhouwer de derde dimensie te onderzoeken op basis van het tweedimensionale werk van de Nederlandse graficus. Dus tekende hij eindeloze regelmatige veelhoeken, tegelpatronen en vlechtwerken. Hij stuitte op vaste patronen en vertaalde die naar ruimtelijke objecten.
Ook voor dit kunstwerk ging Roelofs uit van structuren. De kruin van de bomen is een fragment van een oneindige structuur. Dit fragment is zodanig gekozen dat het zelfstandig kan bestaan terwijl die oneindige structuur toch voelbaar blijft. Het ziet er uit alsof de balken natuurlijk zwevend op elkaar rusten. De lassen zijn onzichtbaar weggewerkt waardoor het beeld een grote perfectie en harmonie ademt.
Rinus Roelofs woont in Hengelo en noemt zich digitaal beeldhouwer. Zijn werk bestaat uit animaties, computertekeningen en modellen. Hij werkt veel samen met kunstenaars, wiskundigen, architecten en kunsthistorici.

Bekijk ander werk van Rinus Roelofs in de collectie

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

In stilte

Hart

Hybride no. 3: Luister naar de natuur

Man met hond

Blauwe lucht

Landschap-kijk-object 3

De Zandloper

De Binding

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!