Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Blauwe lucht

Kunstenaar:
Keizer en Boersma

Materiaal:
gegalvaniseerd staal (gelakt)

Jaar:
2006

Locatie:
Broekheurnering, thv de Dubbelinckhoek

Beschrijving

Dit kunstwerk is een onderdeel van een serie van drie die het kunstenaarsduo Iris Keizer en Karen Boersma in opdracht van de kunstcommissie van de wijk Helmershoek gerealiseerd heeft. De beelden zijn geplaatst bij de invalswegen van de wijk. De opdracht aan de kunstenaars ging vergezeld van een fors aantal eisen: zo moesten, in verband met de verkeersveiligheid, de beelden een open karakter hebben en moesten zij herkenbaar zijn, passen bij de wijk en felle kleuren hebben.
Het beeld ’Blauwe lucht’ symboliseert volgens de makers vrijheid en openheid. Het beeld is op ambachtelijke wijze gemaakt door een smid uit Groningen die stalen buizen met een hamer bewerkt heeft. Na deze behandeling zijn ze verzinkt en felblauw gelakt. Iris Keizer en Karen Boersma zijn beiden afgestudeerd aan de AKI, Keizer op de afdeling mediakunst en Boersma op de afdeling monumentaal. Ze wonen en werken beiden in Enschede.
Deze opdracht is gerealiseerd in het kader van het project ’KunstZinnig’ van CBK Concordia en met steun van de stichting Kunstenaars en CO in Amsterdam. In deze serie kunstopdrachten worden jonge kunstenaars uitgenodigd om de kwaliteit van de leefomgeving te verhogen.

Bekijk ander werk van Keizer en Boersma in de collectie

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

Windtoren

Piano-licht

Met vleugels van toermalijn

De Zandloper

Landschap-kijk-object 2

Bomen

Bomen II

Man met hond

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!