Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Acoustical Journey

Kunstenaar:
Bill Fontana

Materiaal:
geluidsapparatuur en luidsprekers

Jaar:
2009

Locatie:
Cultuurmijl, vanaf Oude markt tot aan Het Rozendaal

Beschrijving

De internationaal vermaarde geluidskunstenaar Bill Fontana heeft Enschede uitgekozen voor zijn eerste project in Nederland. Na projecten in onder meer New York (Madison Square Park),Sydney (Harbour), Londen (Millenniumbrug over de Theems), en Parijs (Arc de Triomphe) heeft Bill Fontana zijn oog en oor laten vallen op de Cultuurmijl van Enschede. Voor deze bijzondere locatie ontwerpt Fontana het eerste permanente geluidskunstwerk in de openbare ruimte van Nederland: Acoustical Journey. Met dit werk voegt Fontana op vijf verschillende locaties aan de Cultuurmijl composities van geluiden uit Enschede toe aan de openbare ruimte. Zo vermengen bestaande geluiden zich met de geluidscomposities van Fontana, waardoor steeds een nieuw geluid in de buitenruimte ontstaat.

De eerste verrassende klanken van Fontana's kunstwerk komen vanuit de toren van de Grote kerk op de Oude Markt. Het eindpunt is de watertoren van Het Rozendaal, het cultuurcomplex waarin onder meer museum Twentse Welle, kunstcentrum 21 Rozendaal en diverse kunstenaarsateliers gevestigd zijn.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!