Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

de Bal

Kunstenaar:
Cees Willemsen

Materiaal:
brons, stalcon blokken en ijzer

Jaar:
2008

Locatie:
Johan Wagenaarstraat Vaviksingel

Beschrijving

Wethouder Jelmer van der Zee van stadsdeel Oost onthulde, op donderdag 20 november 2008, het kunstwerk ‘De Bal’ op de hoek Varviksingel met de Dr. Johan Wagenaarstraat.

De Enschedese kunstenaar Cees Willemsen heeft ‘De Bal‘ ontworpen en vervaardigd in het kader van het project Kunst in de Wijk. Het doel van het project Kunst in de Wijk is het stimuleren van actieve participatie van bewoners bij beeldende kunst en cultuur in de wijk. Op deze manier wil het project ook bijdragen aan de betrokkenheid van bewoners bij elkaar en hun woon- en leefomgeving. De buurtbewoners hebben samen met de kunstenaar het kunstwerk ontworpen.

Cees Willemsen verwijst met de sculptuur naar de sport; het staat immers dichtbij de speeltuin en het Diekmanterrein. Het universele symbool van de sport, de bal, speelt er een belangrijke rol in en ook het element water, dat naar het zwembad verwijst, wordt in deze sculptuur verbeeld.

Het kunstwerk bestaat uit een bal van 60cm doorsnede, gegoten uit brons, die gedragen wordt door een ijzeren sokkel van 250 cm lengte op een fundament van stalcon blokken.

Cees Willemsen is in Twente geboren en woont en werkt in Lonneker. Hij heeft 1 jaar op de dag- en avondschool van de AKI gezeten voordat hij naar de Rijksacademie in Amsterdam ging om er gedurende 5 jaar aan de dag- en avondopleiding te studeren.

.

Bekijk ander werk van Cees Willemsen in de collectie

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

Z.t.

We noemen hem Julius

Zielendraagster

Haakse Haas

Panda met jong

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!