Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Z.t.

Kunstenaar:
Anne Karien van der Vossen

Materiaal:
polyester

Jaar:
1996

Locatie:
Wesselerbrinklaan, thv Het Bijvank

Beschrijving

De Griekse mythologische figuur Nike heeft haar moderne equivalent gevonden in dit werk van Anne-Karien van der Vossen. Ditmaal niet met vleugels maar met haar armen achterwaarts gekeerd en geknield, lijkt deze vrouwelijke sculptuur aan te geven een duikvlucht te gaan uitvoeren. Alsof het een turnster bij aanvang van haar oefening betreft, lijkt dit beeld in opperste concentratie te verkeren. Nog maar een paar luttele seconden en wij zijn getuige van een staaltje perfectie in lichaamsbeheersing en sierlijkheid.

De keuze voor het materiaal polyester en de wijze waarop het voor dit beeld is gebruikt geeft de sculptuur iets ’professioneels’. Het vakmanschap van de maker blijkt uit de zorgvuldige afwerking van de sculptuur. De aan- of juist afwezigheid van detaillering maakt samen met het gekozen thema dit beeld zo buitengewoon.

Als wij liefhebbers zijn van een bepaalde stijlkeuze of uitdrukkingsvorm dan is de verrassing des te groter als wij door ogenschijnlijk andere schoonheidscriteria worden aangesproken. Een beeld als dit, dat perfectie bezit in materiaal, afwerking en vormgeving kan een gevoelige snaar bij de beschouwer raken.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!