Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Z.t.

Kunstenaar:
Rob van Putten

Materiaal:
brons

Jaar:
2005

Locatie:
Roessinghsbleekweg, thv de Slagmanweg

Beschrijving

De opdracht voor dit beeld kreeg van Putten uit het Stimuleringsfonds dat de Stichting Kunst in het Volkspark in het leven riep om de kunstenaars uit het getroffen gebied te stimuleren hun beroepspraktijk voort te zetten.
De opdracht was hem op het lijf geschreven. ’Ze wilden een tafel, voor de rest was ik vrij om te doen wat ik wilde.’ Oorspronkelijk was hij van plan iets te doen met de verbrande tafel die hij na de vuurwerkramp in zijn atelier in de Bamshoeve aantrof. Maar van Putten zag van zijn voornemen af omdat hij niet nog jaren tegen een object wilde aankijken waaraan zulke hij zulke sterke herinneringen heeft. ’Ik ben eerlijk gezegd niet meer zo met die ramp bezig. Ik ben mijn werk kwijt, maar mijn leven heb ik nog. Elke dag is een mogelijkheid om nieuwe dingen te maken.’ zegt hij hierover.
Toen hij dat idee van de tafel had losgelaten viel alles op zijn plaats: ’Ik wilde een zo simpel mogelijk ontwerp. Gewoon een voor iedereen herkenbare tafel, maar wel monumentaal en degelijk.’ Door het materiaalgebruik speelt van Putten met het verwachtingspatroon van de kijker. De tafel lijkt van hout of steen gemaakt maar is volledig in brons gegoten. Door de combinatie van verschijningsvorm en materiaalgebruik roept het beeld de vraag op of het hier nu om een kunstwerk of een gebruiksvoorwerp gaat.
Rob van Putten is in 1987 afgestudeerd aan de AKI in Enschede en werkt sindsdien als decorontwerper en schilder. Hij heeft aan diverse opera- en toneelproducties meegewerkt. Naast dit theaterwerk werkt hij als schilder en monumentaal vormgever/beeldhouwer.

Bekijk gerelateerd werk uit de collectie

Vinden zonder zoeken

Panda met jong

Haakse Haas

de Bal

Nomen Nescio

Een vogel kiest zijn eigen vlucht

Wichelroede

Zielendraagster

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!