Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

z.t.

Kunstenaar:
Henk Visch

Materiaal:
onbekend

Jaar:
onbekend

Locatie:
DMF Depot 2: 21.1.1

Beschrijving

Henk Visch
(Eindhoven, 1950)

Het bronzen beeld New Past van de Nederlandse kunstenaar Henk Visch heeft net als andere werken uit zijn oeuvre een verstilde en in zichzelf teruggetrokken uitstraling. Meestal zijn het vereenvoudigde maar karakteristieke mensfiguren zonder individuele trekken. Zijn oeuvre kenmerkt zich vooral door raadselachtigheid, vaak nog eens versterkt door de titels die hij zijn werken meegeeft. Ook de titel New Past is nogal ondoorgrondelijk, omdat deze gevormd wordt door een tegenstelling (nieuw en verleden).
Tijdens een radio-interview zei Visch over zijn relatie met taal: “Taal is een manier om te zeggen wat je gezien hebt. Ik doe een pleidooi voor beeldtaal, niet voor woordtaal. De woordtaal ordent en komt altijd achteraf. Het gaat mij eerst om het kijken. Alle zintuigen worden door het beeld en het kijken aangezet. Al die verschillende ervaringen verlies je als je het over een sculptuur in taal hebt. Een beeld is immers iets anders dan taal.”

New Past is in de jaren negentig aangekocht. De aanleiding daarvoor was een schetsopdracht dieVisch maakte voor het plein voor de oude Markt in het centrum van de stad. Het schetsontwerp werd overigens niet uitgevoerd.

Bekijk ander werk van Henk Visch in de collectie

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!