Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Waterwezens op kweek

Kunstenaar:
Jeroen Kuster

Materiaal:
onbekend

Jaar:
2001

Locatie:
DMF Depot 2: 20.2.3

Beschrijving

Jeroen Kuster
(Didam, 1971)

De Waterwezens op kweek van Jeroen Kuster zijn van een grote schoonheid maar tegelijkertijd ook wel een beetje griezelig. Je zou ze in elk geval niet tijdens een vakantie aan zee in het water willen tegenkomen. Langgerekte en naar het schijnt wervelloze beestjes, rood of blauw met vlekken. Lange slierten, voelsprieten of staarten, wie zal het zeggen, zitten klem tegen de randen van de potten. Ze zijn op hun eigen manier mooi.

Jeroen Kuster lijkt het te willen opnemen tegen de natuur. In zijn chaotische atelier dat boordevol materialen en instrumenten staat imiteert hij de faunawereld op een quasi wetenschappelijke manier. Hij creëert er een scala aan fantasiedieren door er lustig op los te knutselen. Het maakt hem niet uit of hij met natuurlijke of synthetische materialen werkt. ‘Waterwezens’, ‘visinsecten’, hele nieuwe soorten vindt hij uit met wat veren, ijzerdraad of gesmolten plastic. Hij maakt ook zijn eigen classificatiesysteem voor de diertjes door ze pseudo wetenschappelijke biologische namen te geven als pnemodermon, acalyptophis of rhynchoteutis. De echte Latijnse namen zoals we die kennen van het systeem van de bioloog Linnaeus klinken er een beetje in door. Het is natuur met een (fikse) twist.

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!