Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

ZOMERTENTOONSTELLING 2022

Peter van den Akker, Leo de Jong, Manfred Nipp, en anderen

Start:09-07-2022
Eind:01-09-2022

Website:www.beeldenaambeeld.nl
Locatie:Galerie Beeld en Aambeeld

Galerie Beeld & Aambeeld is de hele zomer open en wij benutten deze periode om in wisselende samenstellingen het werk van een aantal van onze vaste kunstenaars uit te lichten.

Zo is één wand volledig gewijd aan het werk van Leo de Jong (1931-2019). De Jong heeft veel geëxposeerd, in binnen- en buitenland, óók in Enschede. Bij galerie Beeld & Aambeeld was hij één van de vaste kunstenaars en had daar solotentoonstellingen in 1984, 1987, 1990 en 2000. Het getoonde werk stamt uit deze periode.

In de vide hangt het subtiele werk van Manfred Nipp (1951-2016). Nipps opzet was spontaan met notities van lijnen en vlekken die enerzijds als fragiele en anderzijds als krachtige expressieve elementen worden neergezet. Bewust hanteerde hij een ingehouden kleurgebruik met poëtische voorstellingen als eindresultaat.

De actualiteit blijkt uit het werk van Peter van den Akker (1949). Een serie nieuwe zeefdrukken met als titel “Distance in 2020” is ontstaan tijdens de coronapandemie waarbij Van den Akker zich afvroeg wat deze tijd met hem persoonlijk deed, maar ook met zijn verhouding tot anderen. Zelfs de relatie met dieren en natuur is veranderd. De zeefdrukken worden aangevuld met een aantal nieuwe objecten uit 2021 met als titels “Rouge et bleu couple” en “Lean on me”.

Galerie Beeld & Aambeeld

Walstraat 13, 7511 GE ENSCHEDE
053 – 4 300 357
www.beeldenaambeeld.nl galerie@beeldenaambeeld.nl Openingstijden: wo. t/m za.: 10.00 tot 17.00 uur

Walstraat 13
7511 GE
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!