Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Zeemonsters

Tussen 22 april en 7 mei is het vakantiefestival Zeemonsters te bewonderen in de Museumfabriek.

Start:22-04-2023 | 12:00 uur
Eind:07-05-2023 | 17:00 uur

Website:www.demuseumfabriek.nl
Locatie:De Museumfabriek

De Museumfabriek heeft levensechte modellen van dit zeemonster en zij hebben de kennis hiervoor onder andere uit de grote collectie fossielen uit Winterswijk gehaald. De Nothosaurus heeft een gemene kop en scherpe tanden, maar dat maakt hem misschien wel geliefd. Daarom is hij nu inspiratie geworden om hem naar Enschede te halen voor een meivakantiefestival rondom zeemonsters.

Nothosaurus

Maar de Nothosaurus is niet het enige wat er te ontdekken valt bij De Museumfabriek. Er zijn talloze andere fossielen, tanden, opgezette vissen en andere zeedieren die ons een glimp geven van het leven in de prehistorische oceanen. Laat je fantasie de vrije loop en probeer je voor te stellen hoe deze dieren er in het echt hebben uitgezien, of laat je verrassen door levensechte afbeeldingen van hoe het vroeger was.

Levende watermonsters

Daarnaast krijgt De Museumfabriek bezoek van levende watermonsters! Er zijn verschillende aquaria met prachtige, spannende, mysterieuze, grappige en soms zelfs lelijke watermonsters die je in deze tijd nog steeds kunt tegenkomen. Durf jij te kijken?

Plastic soep

Ook kun je genieten van verzonnen zeemonsters waar mensen vroeger al heel bang voor waren. Of waren deze misschien helemaal niet verzonnen? Films en werk van kunstenaars laten kleine, Nederlandse zeemonstertjes van heel dichtbij zien. Maar er is ook aandacht voor het grootste zeemonster van deze tijd: de plastic soep. Ontdek hoe onze oceaan vervuild raakt door plastic afval en wat wij kunnen doen om het tegen te gaan.

Makerspace

Natuurlijk zijn alle activiteiten in de Makerspace aangepast op dit spannende thema. Voor elke leeftijd is er een leuke, creatieve activiteit te kiezen. Maak bijvoorbeeld je eigen zeemonster met afvalmateriaal, maak een magisch draaiend aquarium of ontwerp een fossiel van een nieuw ontdekt zeedier.


Het complete programma met alle activiteiten is te vinden op de website van De Museumfabriek. Dus kom langs en ontdek het zelf! Bij De Museumfabriek beleef je een fantastisch avontuur vol ontdekkingen, kunst en wetenschap.

Het bezoeken van 'Zeemonsters' is mogelijk met een entreebewijs voor de Museumfabriek. Deze is hier te verkrijgen.

Het Rozendaal 11
7523 XG
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!