Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Young At Art Festival

Young at Art verbindt

Start:12-06-2021
Eind:29-08-2021

Website:nieuwetwentsekunst.nl
Locatie:Almelo

De verjonging van de Almelose kunst kondigt zich aan. Van 12 juni t/m 29 Augustus gaat het project Young At Art de uitdaging aan om in deze vreemde tijd verbintenis te zoeken met Almelo door middel van kunst. Young at Art wordt in 2021 georganiseerd door zes dames, allemaal uit Almelo. Alle zes zijn onder de dertig en daarmee het jonge bloed binnen de Almelose kunst. Door hun verschillende kunstvormen te combineren willen ze laten zien dat kunst niet alleen maar één vorm of idee is.

Menno Dimitri Ouderkerk (Nieuwe Twentse Kunst) vroeg aanjaagster Daphne Fernhout (Acteur en Kunstenaar) om een project op te zetten met jonge kunstenaars in het Kunst-Torentje. Het idee broede om meer Almelose instellingen, zoals de Kunsthal, hierbij te betrekken en het Young At Art Festival was geboren. Fernhout begon de zoektocht in haar netwerk naar jonge kunstenaars die verbintenis hadden met de stad Almelo. Ze kwam terecht bij Tess Hümmels (Textiel Kunstenares), Daphne Heeroma (Beeldend Kunstenaar & Docent), Bente van Olderen (Artist Educator), Tess Kosters (Theatermaker) en Lola Pani (Actrice, TikTokker)

Op 27 juni is een hierbij aansluitende een voorstelling in Theater Hof 88 en opent een tentoonstelling in de Kunsthal, met onder andere de “How To TikTok Gallery” van Lola Pani. Verder kan de bezoeker een onderdeel worden van het festival door middel van een community art stuk begonnen door de dames met als doel afgemaakt te worden door de beschouwer.

Tijdens deze periode verblijven de dames in de nieuwe artist in residence locatie van Erna Futselaar achter de nieuwe etalage markt aan de Trompstraat 2 te Almelo.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Nieuwe Twentse Kunst en via de instagram @YAATAlmelo en facebook van het Kunst-Torentje.

Young at art is een project van de stichting Nieuwe Twentse Kunst en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Almelo en het Cogas Cultuurfonds.

Spectaculaire opening Young at Art Festival met performance op 12 juni om 21:00 uur bij het Kunst-Torentje

Expositie en performances van 12 juni 2021 t/m 29 augustus in en om het Kunst-Torentje
Expositie in de Kunsthal van 27 juni t/m 29 augustus
Voorstelling Young at Art op 27 juni in theater Hof 88 van Tess en Daphne

Alle activiteiten worden Coronaproof georganiseerd

Foto: Tess (links) en Daphne (rechts) geven een voorstelling op 27 juni in Hof88 (foto: Stichting NTK)

Almelo

Almelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!