Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Witte Wieven

Start:01-05-2022
Eind:15-05-2022

Website:edwindertien.nl
Locatie:XPO

about A woman is een onderzoeksreeks waarin vrouwelijke kunstenaars in dialoog gaan over hun positie in de kunstwereld.

Van zondag 1 tot en met zondag 29 mei 2022 organiseert about A woman – ‘witte wieven’: een expositie en rondetafelgesprek bij expositieruimte XPO in Enschede. De expositie biedt reflectie en een hedendaags perspectief op de witte wieven sagen. Vijf kunstenaars: Maritsa van Luttikhuizen, Debbie Voerman, Astrid Moors, Ludmilla van der Spoel en Rolina Nell hebben speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk gemaakt en geven hun eigen interpretatie op het witte wief. Het ene wief is het andere niet, er zit een grote ambiguïteit in de verhalen over de witte wieven. De kunstenaars hebben het afgelopen jaar in online ontmoetingen verhalen verzameld, het werkproces gedeeld en besproken, zijn bij elkaar gekomen en hebben een deskundig verhalenverteller uitgenodigd om meer te weten komen over de achtergrond van de witte wieven sagen. Van deze overleggen en het maakproces zal een videoregistratie te zien zijn na de tentoonstelling.

Binnen de context van deze expositie gaan de kunstenaars in gesprek met gasten, gastsprekers en het publiek over de positie van de vrouwelijke kunstenaar in het huidige kunstenveld, met een accent op ‘wit’ in al haar hoedanigheid en betekenissen. Bezoekers worden uitgenodigd deel te nemen aan het gesprek. Het rondetafelgesprek vindt plaats op zondag 15 mei om 15:00 uur.

about A woman – witte wieven wordt op zondag 1 mei om 15:00 uur geopend door Petra Boonstra. Petra is curator beeldende kunst bij Concordia in Enschede.

De tentoonstelling wordt op zondag 29 mei afgesloten met een akoestisch optreden van Maritsa. Maritsa heeft een speciaal repertoire voor de tentoonstelling met eigen liederen en -muziek onder de titel ‘Fantasy’.

Nederland
7523 ZL
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!