Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Wil Friesen

‘Het landschap is meer dan het laat zien…’

Start:08-05-2024 | 12:30 uur
Eind:14-06-2024 | 17:00 uur

Website:www.fotogalerie-objektief.nl
Locatie:Fotogalerie Objektief

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van Wil Friesen. De officiële opening zal plaatsvinden op zondag 5 mei 2024 om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Wil Friesen is geen fotograaf. Het is niet zijn doel om perfecte foto’s te maken. Net zoals een schilder verf en kwasten gebruikt, gebruikt hij de mogelijkheden van de analoge fotografische middelen.

Zijn werk kenmerkt zich door, zoals hij het zelf zegt, ‘beeldversterkende onvolkomenheden’. Het brengt hem bij korrelige werken die onder een waas van deels vervaagde, deels nevelige lagen, geheimen lijken te verbergen...

Het landschap is een belangrijk thema in het werk van Wil Friesen. In zijn verbeelding daarvan gaat het hem niet om de schoonheid van de natuur. Het is de stilte in het landschap die hem intrigeert. Een mysterieuze stilte, die zelfs ‘hoorbaar’ is boven het geluid van de wind of de daarin bewegende takken of ritselende bladeren.

Het landschap is subliem. Onbevattelijk, groots, met geheimen. Een sublimiteit die niet in beelden kan worden uitgedrukt.

Het maken van een sublieme verbeelding van het landschap is voor Wil Friesen dan ook een illusie. In alle nederigheid probeert hij met zijn stille fotowerken een vermoeden van het niet te bevatten geheim van de natuur op te roepen.

De herinnering aan een intuïtief aanvoelen van het idee dat het landschap meer is dan het laat zien…

Fotogalerie Objektief
7511 GE
Enschede
Tel: 053 4322507

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!