Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Waterproef

Start:11-11-2021
Eind:02-12-2021

Website:www.xpo.nu
Locatie:XPO

Water is het centrale, bindende element in deze tentoonstelling. In hun werken en in een ruimte vullende gezamenlijke installatie onderzoeken Regine Wolff (Osnabrück/schilderen) en Judith Schepers (Enschede/ tekenen) het spanningsveld tussen water als vitaal elixer en als levensgevaarlijke kracht.
De kunstenaars gebruiken de term ‘waterproef’ als metafoor. In eerste instantie zou men kunnen denken aan een onderzoek van water. Maar het woord heeft nog een andere betekenis. Tijdens de heksenjachten werd de ‘waterproef’ gebruikt om heksen te ontmaskeren. Het verraderlijke aan deze test was de bijna volledige hopeloosheid voor de betrokkene. Hier betekent ‘waterproef’ een door de mens gemaakt dilemma.
Regine en Judith stellen in hun werk vragen over de ‘waterproef’, het menselijke dilemma van ons heden.

Finissage met WATERMONSTERS donderdag 2 december 17:00

Op donderdag 2 december sluiten we het project Waterproef/Wasserprobe af. Buiten is er vuur en glühwein, binnen is er water.

Tijdens een performance zullen Regine en Judith het water op de vloer bij XPO in flessen opslaan. De Watermonsters die daarbij ontstaan zijn te koop en elk voorzien van een uniek etiket. Dus kom langs en wees getuige van het bottelen van Watermonsters!

Openingstijden: vrij t/m zo 13:00 - 17:00

Nederland
7523 ZL
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!