Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Waldschmerz

Een expositie van beeldend kunstenaars Viktoria Gudnadottir & Danielle Spoelman

Start:01-07-2022
Eind:03-07-2022

Website:cw12.nl
Locatie:CW12

Opening: vrijdag 1 juli om 20.00 uur met muziek van singer-songwriter Blue Dog en spoken word gedichten van Danielle Spoelman.
Openingstijden zaterdag 2 en zondag 3 juli 11.00 – 17.00 uur.

In de expositie Waldschmerz onderzoeken beeldend kunstenaars Viktoria Gudnadottir en Danielle Spoelman de relatie tussen mens en natuur en de kwetsbaarheid van beide. De kunstenaars voelen de urgentie zich uit te spreken over de verstoorde samenhang ten gevolge van het menselijke ingrijpen in de natuur en de angst dat het verval onomkeerbaar zal blijken te zijn. Zij vragen zich af in hoeverre wij mensen nog wel onderdeel van de natuur zijn en of we onze verstoorde relatie ermee nog kunnen redden.

Viktoria maakt videokunst, Danielle is tekenaar. Beide kunstenaars presenteren in Waldschmerz nieuw werk. Zij hebben zich daarbij telkens door het werk van de ander laten inspireren. De kunstwerken worden daarom in de vorm van tweeluiken getoond.

De titel Waldschmerz is een variant op het begrip Weltschmerz en verwijst naar de pijn die wij in de natuur vermoeden over haar eigen teloorgang en de angst en het verdriet die wij mensen daarbij ervaren. Het begrip Waldschmerz is de titel van een lied van Matthias Konečny. Onder de naam Blue Dog schrijft en zingt hij over het antropoceen. Zijn muziek is kritisch, wrang en regelmatig toch ook humorvol. Op de opening van de expositie zal Matthias enkele van zijn liederen ten gehore brengen.

Curieweg 12
8013 RA
Zwolle

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!