Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Uitgesteld! vlakleuruimte

Expo stelt vragen over schilderkunst

Start:19-04-2020
Eind:26-06-2020

Website:www.zaalzuid.nl
Locatie:Zaal Zuid

De tentoonstelling vlakleuruimte stelt vragen over schilderkunst. Cindy Bakker, Celia Hadeler en Joris Rotteveel onderzoeken in hun werk de grenzen van wat een schilderij en schilderen kan zijn. Deze tentoonstelling is te bezoeken vanaf 19 april a.s.

cindy bakker

Cindy vat het schilderij op als een object waar twee en driedimensionaliteit evenwaardig aan elkaar zijn. Kleuren, geschilderde en fysieke vormen worden in installatieachtige opstellingen bij elkaar gebracht. Het zijn picturale ingrepen op de ruimte en architectuur.

celia hadeler

Celia refereert in haar werk naar traditionele elementen uit de schilderkunst. Stoffering, licht en schaduw die schilders virtuoos lieten samengaan in het draperen van kleding. Celia modelleert, met gebruikmaking van licht en schaduw, haar draperieën tot monumentale barokke wandkleden. Daarbij speelt zij het spel van plasticiteit en illusie zoals je die vindt in het trompe-l´oeil. Haar ¨Folds¨ kent nog een andere bubbelzinnigheid, ze bevinden zich tussen design en autonome kunst.

jochem rotteveel

Jochem onderzoekt de onvaste grenzen tussen disciplines, materialen en dimensies, tussen low en high art en maakt gebruik van ´low materials´ zoals ducttape en plastic folie, Hij gebruikt deze materialen i.p.v. verf, zo ontstaat er een andere manier van ´schilderen´ en een nieuwe esthetiek. Maar verwijzen ook naar traditionele picturale termen, kleur, huid, compositie, licht en schaduw.

openingstijden

donderdag t/m zondag 13.30-17.00 uur
Let op:
• tijdens schoolvakanties kan ZaalZuid gesloten zijn, die data worden op deze pagina bekend gemaakt
• ZaalZuid is uitsluitend geopend als er een tentoonstelling loopt, zie hiervoor de pagina actueel

(foto: Kunstenaar Joris Rotteveel. Pink ripples [30x40cm_2019_foil on dibond], detail.)

Esrein 11
7553 CX
Hengelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!