Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Video Estafette: Raquel Vermunt

Etalage-expositie te zien vanaf de straat.

Start:07-05-2021
Eind:11-07-2021

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

Om werk te maken gaat Raquel op zoek naar plekken, naar ruimtes, naar locaties waar ze zich opnieuw moet verhouden tot de omgeving. Soms snel, soms traag, soms niet. De reis er naar toe, de terugreis, de verdieping en de tijd die ze ergens doorbrengt zorgen ervoor dat Raquel met film werk maakt over en met de locatie.

Raquel Vermunt neemt het estafette stokje over van Thomas Bakker in deze serie videokunst-exposities. De schermen achter het raam aan de Langestraat 56 tonen 24 uur per dag, 7 dagen per week, videowerk van Nederlandse kunstenaars.

Het werk van Raquel bestaat uit videowerken, installaties en architectonische ingrepen in de (tentoonstellings)-ruimte. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van de camera als bemiddelingsinstrument.

Ze vertelt: "Mijn praktijk draait om het voortdurend aaneenrijgen van beweging en stagnatie, vastleggen en vasthouden, tonen en niet tonen. Ik verken een plek of ruimte met het mechanische oog van de camera. De camera is steeds mijn punt van vertrek. Ik heb een intuïtieve aanpak ontwikkeld voor het vastleggen van ruimte(s) met de (film)camera; bepaalde handelingen, zoals in- en uitzoomen, herhalen en het traag bewegen van de camera pas ik toe om diepte te vinden binnen het kader. Met de camera onderzoek ik de werking en mogelijkheden van het instrument; de camera registreert en ik interpreteer.

Ik ervaar een nieuwsgierigheid naar plekken waar leegte fysiek voelbaar is. Ruimte(s) die rust en monumentaliteit uitstralen en daardoor ook onpersoonlijk zijn. Het zijn plekken die stilstaan en waar ik als maker de beweging zelf moet creëren door mijzelf en mijn camera te verplaatsen. Het ongrijpbare van ruimte en ruimtelijkheid wil ik vastpakken, blootleggen en vertalen naar de toeschouwer, zodat de vastgelegde situatie opnieuw beleefd kan worden.

Mijn inspiratie is het in beweging zijn, het zoeken zelf, het af en toe vastpakken van een beeld dat ik tegenkom, een plek die ik bezoek en tijdelijk bewoon. Film als medium heeft hier een leidende factor in; de tijd, ruimte en het ritme die in film zit zijn aspecten die inspireren om werk te maken. Elementen die ik inzet en uitvergroot".

Concordia | Beeldende kunst
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!