Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Van Haag tot Wal Festival

Wil jij cultureel Enschede ontdekken op verrassende plekken in hartje stad?

Start:18-06-2022 | 13:00 uur
Eind:18-06-2022 | 17:00 uur

Website:van-haag-tot-wal-festival.nl
Locatie:Binnenstad

Verhalen van vroeger en nu komen letterlijk tot leven op dit festival. Op bekende én onbekende locaties in de binnenstad laten theatermakers, muzikanten en kunstenaars je kennismaken met die verhalen. Tijdens het festival kun je deze locatievoorstellingen, miniconcertjes en pop up exposities gratis bezoeken.

De verhalen gaan bijvoorbeeld over het ruige centrum van Enschede in de jaren ‘70 en ’80, toen knokpartijen aan de orde van de dag waren. Of verhalen van een statige hotel dat in het stadscentrum stonden. En leer de kleurrijke bewoners van vroeger en nu kennen. Er is een waslijst aan mooie stories over de binnenstad.

De naam van het festival verwijst naar vroeger én naar nu. Enschede is nooit ommuurd geweest maar had hagen en wallen. En die zijn er nog steeds. Niet fysiek, maar wel in de namen van authentieke straatjes zoals de Zuiderhagen, Noorderhagen en de Walstraat. In deze straatjes – en in de andere straatjes van het ronde historische stratenpatroon – kun je de festivallocaties vinden.

After movie Van Haag tot Wal Festival 2021

Oude Markt
7511GA
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!