Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Online: Van Haag tot Wal Festival

Cultureel festival Enschede

Start:31-10-2020
Eind:28-11-2020

Website:www.uitinenschede.nl
Locatie:Enschede

Ontdek cultureel Enschede op het Van Haag tot Wal Festival


Helaas kan het Van Haag tot Wal Festival op 31 oktober in Enschede niet fysiek doorgaan vanwege het verbod op evenementen. MAAR… theatermakers, muzikanten en dichters willen toch graag aan jou – thuis – laten zien wat ze gemaakt hebben. Tune vanaf 31 oktober vanaf 13.00 uur in op deze site en kijk hoe onze stadsdichter voordraagt op een dak en hoe een bokser nog 1x in de ring van Concordia staat. Luister naar Ode aan de Penoze en liedjes van hoop en troost. Of rol je yogamatje uit en geniet van een relaxt ligconcert. See you online! Klik hier voor het programma.Over het Van Haag tot Wal FestivalWil jij cultureel Enschede ontdekken op verrassende plekken in hartje stad? Het gratis toegankelijke Van Haag tot Wal Festival voert je langs locaties waar muzikanten en theatermakers optreden en waar kunstenaars exposeren. Het bijzondere is dat ze zich door de plek laten inspireren. Wat is daar ooit gebeurd, wie heeft er gewoond, gewerkt, of wat is er nu? Je hoort het, je ziet het én je beleeft het live.StoriesVerhalen van vroeger en nu komen letterlijk tot leven op dit festival. Bijvoorbeeld over het ruige centrum van Enschede in de jaren ‘70 en ’80, toen knokpartijen aan de orde van de dag waren. Of verhalen van een statige hotel dat in het stadscentrum stonden. En leer de kleurrijke bewoners van vroeger en nu kennen. Er is een waslijst aan mooie stories over de binnenstad. Muzikanten, theatermakers en kunstenaars putten daaruit en laten het jóu beleven.Een ligconcert, een walking podcast, theater in een serre,je kunt het meemaken op het Van Haag tot Wal Festival.

Over de naam

De naam van het festival verwijst naar vroeger én naar nu. Enschede is nooit ommuurd geweest maar had hagen en wallen. En die zijn er nog steeds. Niet fysiek, maar wel in de namen van authentieke straatjes zoals de Zuiderhagen, Noorderhagen en de Walstraat. In deze straatjes – en in de andere straatjes van het ronde historische stratenpatroon – kun je de festivallocaties vinden.

www.vanhaagtotwalfestival.nl

Oude Markt

Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!