Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Van Haag tot Wal Festival

Cultureel festival Enschede

Start:31-10-2020 | 13:00 uur
Eind:31-10-2020 | 17:00 uur

Website:www.uitinenschede.nl
Locatie:Enschede

Ontdek cultureel Enschede op het Van Haag tot Wal Festival

Wil jij cultureel Enschede ontdekken op verrassende plekken in hartje stad? Het gratis toegankelijke Van Haag tot Wal Festival voert je langs locaties waar muzikanten en theatermakers optreden en waar kunstenaars exposeren. Het bijzondere is dat ze zich door de plek laten inspireren. Wat is daar ooit gebeurd, wie heeft er gewoond, gewerkt, of wat is er nu? Je hoort het, je ziet het én je beleeft het live. En dat alles natuurlijk coronaproof!

Stories

Verhalen van vroeger en nu komen letterlijk tot leven op dit festival. Bijvoorbeeld over het ruige centrum van Enschede in de jaren ‘70 en ’80, toen knokpartijen aan de orde van de dag waren. Of verhalen van een statige hotel dat in het stadscentrum stonden. En leer de kleurrijke bewoners van vroeger en nu kennen. Er is een waslijst aan mooie stories over de binnenstad. Muzikanten, theatermakers en kunstenaars putten daaruit en laten het jóu beleven.

Een ligconcert, een walking podcast, theater in een serre,
je kunt het meemaken op het Van Haag tot Wal Festival.

Wanneer en waar

Najaarseditie zaterdag 31 oktober 2020 van 13.00 tot 17.00 uur
Startpunt: infopunt Oude Markt Enschede
Het programma staat vanaf begin oktober op deze site.

Veilig naar én op het festival

Vanzelfsprekend worden op het festival de corona-maatregelen nageleefd . Bij elke locatie is er een korte intake waar je wordt gevraagd naar je naam en telefoonnummer en er wordt gevraagd of je geen gezondheidsklachten hebt. Voel je je niet goed? Blijf dan lekker thuis op de bank hangen.
Kom je naar het festival dan vinden we dat ontzettend leuk maar houd altijd 1,5 meter afstand tot anderen, tenzij je van hetzelfde huishouden bent. Volg ook altijd de aanwijzingen van de festivalcrew op. Tijdens de voorstelling, concerten en workshops wordt gevraagd om te gaan zitten en zo min mogelijk rond te lopen. Kom tussen de 15 en 5 minuten voorafgaand aan een act naar de betreffende locatie. Liever niet eerder en ook niet later. Als buiten voor de locatie het maximaal aantal mensen al bereikt is wordt er gevraagd om uit de rij te stappen. Je kunt dan naar de volgende voorstelling of naar een andere act gaan. Er is genoeg te zien en te doen!

Over de naam

De naam van het festival verwijst naar vroeger én naar nu. Enschede is nooit ommuurd geweest maar had hagen en wallen. En die zijn er nog steeds. Niet fysiek, maar wel in de namen van authentieke straatjes zoals de Zuiderhagen, Noorderhagen en de Walstraat. In deze straatjes – en in de andere straatjes van het ronde historische stratenpatroon – kun je de festivallocaties vinden.

www.vanhaagtotwalfestival.nl

Oude Markt

Enschede

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Platform

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes en nog veel meer.