Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Unsettling Landscapes

Tineke van Veen

Start:26-09-2023
Eind:09-11-2023

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

De Fotomanifestatie Enschede heeft dit jaar als titel Human Landscapes en behandelt de vraag op welke wijze wij met de natuur omgaan en haar vormgeven. Onbewuste oordelen of traditionele ideeën over een gecultiveerd landschap komen terug in de stadsbrede foto-expositie.

Concordia nodigt Tineke van Veen uit om tijdens de fotomanifestatie haar werk te presenteren. Tineke onderzoekt de verstoorde relatie tussen mens en natuur, onze ervaring met ‘post-human’ landschappen door radioactieve straling. Deze nucleaire straling vormt een bedreiging die we niet met onze zintuigen kunnen waarnemen, je voelt, ziet, hoort of ruikt het niet. Hoe verhouden wij ons tot deze landschappen? Ze reisde af naar onder meer Fukushima en Fort de Vaujours in Frankrijk, en documenteerde daar het landschap en ontwikkelingen. De fotoseries en films die hieruit volgden vormen een interpretatie van een vervreemde werkelijkheid.

Tineke van Veen studeerde aan de Koninklijke academie voor beeldende kunst in Den Haag, en volgde een MA-studie Film en Fotografie aan de Universiteit van Leiden. Haar onderzoek en praktijk draaien om het concept 'je veilig voelen'. Sinds 2012 ligt de focus van haar werk op het nucleaire landschap.

Concordia Enschede
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!