Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Udona Boerema

Start:20-12-2021
Eind:20-02-2022

Website:www.facebook.com
Locatie:Koetshuis

De kunstenares Udone Boerema geboren in Groningen, woont in Borne en heeft haar atelier in Hengelo. Ze heeft opleidingen gevolgd aan de Academie Minerva in Groningen en AKI/ArtEZ in Enschede. Ondertussen heeft ze al op veel plaatsen in binnen en buitenland geëxposeerd, solo of samen met Remco Dikken.

Udona geeft een eigen sfeer aan haar werk, dat bereikt ze door te schilderen op grof linnen. Ze zegt daarover; door het linnen met transparant prepareermiddel te behandelen kan ik hierdoor de mate waarin de verf door het linnen wordt geabsorbeerd reguleren. De verf die ik gebruik is op basis van pure acrylaat die ik met water sterk verdun. Hiermee bereik ik transparantie en gelaagdheid maar ook wendbaarheid en tenslotte, het effect van vluchtigheid.
Zij noemt het ook dezelfde vluchtigheid en wendbaarheid die je in een landschap kan tegenkomen en in verf naar herkenbare vormen verwijzen. Gedaantes die steeds anders kunnen zijn.

Kijken naar de kunst van Udona is een ervaring van blijven kijken en meegezogen worden in de aardse kleuren en waar licht en donker onderdeel worden van de natuur.

Zelf vertelt ze; Ik mag graag kijken naar het ontstaan van mijn eigen werk. Bij wijze van spreken het schilderij is er al het moet alleen langzaam worden ontdekt, de vormen die ontstaan wekken een kleine illusie op waarbij je overgaat van het ene naar het andere bestaan. Zonder meer zie je oneindigheid in mijn werk of een natuur die nooit ophoudt. De kijker naar mijn werk kan dezelfde ervaring gewaarworden, een natuur die nooit ophoudt.

De glazen deuren voor de ruimte geven dag en nacht zicht zodat het getoonde werk 24 uur per dag van buitenaf bekeken kan worden.

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief van de Stichting BArt (Borne Art) Jaap Besteman, Yvonne Denekamp, Elsa Snijders, Willemien Nijman organiseren exposities met gevarieerd werk van professionele beeldend kunstenaars uit de regio.

Het Koetshuis krijgt steun van cultuurfonds Cogas , de Houtmaat, Stimuleringsfonds Bornse Evenementen, het Rabofonds Centraal Twente, Gemeente Borne.

Marktstraat 23
7622 CP
Borne

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!