Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Twentse Helden, Damien Hirst, George Michael & Friends en Surprise!

Drie exposities

Start:09-06-2021
Eind:31-08-2021

Website:www.museumnohero.nl
Locatie:No Hero

Twentse Helden is net als Surprise! het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen Museum No Hero en Rijksmuseum Twenthe. Hier zijn werken te zien van kunstenaars die op de een of andere wijze een relatie tot Twente hebben. Zij komen er vandaan, hebben er gewoond of gewerkt. Twente blijkt niet alleen tot landschapskunst te hebben geïnspireerd, zoals te zien is in diverse abstracte werken van Twentse kunstenaars.

Kunstenaars: ter Braak, Cremer, Wolvecamp, de Haan, Broeze, Brakman

Damien Hirst, George Michael & Friends is een wereldprimeur. Museum No Hero toont werken uit de nalatenschap van George Michael. In 2019 konden door de No Hero Foundation fascinerende werken uit de privécollectie van popster en kunstverzamelaar George Michael (1963 - 2016) worden aangekocht. Michael verzamelde vooral kunst van de Young British Artists, die een schok in de Britse kunstwereld van de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw teweegbrachten. De tentoonstelling maakt duidelijk dat George Michaels voorkeur voor deze heftige werken direct in verband te brengen is met het bij vlagen minstens zo heftige leven van het popidool zelf.

Kunstenaars:, Coventry, Tichner, Raedecker, Turk, Joffe, Hirst, Khazem, Linder, Boyce, Chapman, Rothschild, Evans, Martin, Hoberman

Surprise! brengt werken van de No Hero Foundation en Rijksmuseum Twenthe op een verassende manier samen. In vier thema's vertellen werken uit verschillende eeuwen en van verschillende continenten een verhaal. Laat je verbluffen door de frisse combinaties van werken, die niet eerder in elkaars gezelschap te zien waren.

   Museum No Hero
   7491 BR
   Delden

   Kunstcollectie Enschede

   Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

   Kunstenaars & Faciliteiten

   Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

   Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

   Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!