Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Twente Light

Een magisch lichtspektakel op Vliegveld Twenthe.

Start:11-12-2021
Eind:28-02-2022

Website:www.twente-light.nl
Locatie:Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie

Honderden lichtobjecten vertellen het verhaal van jouw vrijheid, aan de hand van de 9-jarige Sara. Zij droomde weg bij een verhaal van haar opa over de oorlog, en neemt je mee op reis.

"Nog één verhaaltje dan?", vraagt Sara (9) aan opa. "Een hele bijzondere", knikt opa, en hij begint te vertellen over de bevrijding van Nederland in de Tweede Wereldoorlog, nu 75 jaar geleden. Sara is geraakt door opa's verhaal en droomt die nacht realistischer dan ooit. De hele wereld is magisch verlicht. Ze ziet de militairen waar opa over vertelde, maar ook allemaal wilde dieren, bloemen en wolken. Nog nooit was de wereld zo mooi. In die wereld neemt Sara je deze winter mee op reis bij Vliegveld Twenthe, waar honderden lichtobjecten het verhaal van de vrijheid vertellen.

Deze tentoonstelling is leuk en indrukwekkend voor alle leeftijden en is te bezoeken op vrijdag tot en met zondag en op de feestdagen.

UPDATE CORONA

Vanwege de coronamaatregelen is Twente Light in 2020 afgelast. Het is nog niet zeker of het begin 2021 komt of toch volledig wordt verplaatst naar eind 2021. Op deze pagina zul je de laatste ontwikkelingen vinden.

Vliegveldweg 345
7524PT
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!