Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Twente Circulair festival#2

'op weg naar een kringloopsamenleving'

Start:10-10-2020
Eind:24-10-2020

Website:twente-circulair.us17.list-manage.com
Locatie:Oyfo 'kunst en techniek'

OPENING

Twente Circulair festival#2
zaterdag 10 oktober, 15:00 uur

OPMERKING VOORAF : Vanwege de aangescherpte CORONA maatregelen, hebben wij onze protocollen aangepast. Voor al onze activiteiten is opgave vereist. Aanmelding via mail adres : info@loos.fm

Tijdens de dag van de duurzaamheid, op zaterdag 10 oktober wordt het 'Twente Circulair Festival#2 geopend door Nico Koning* met een lezing :

‘Mimetische begeerte en massaconsumptie’

Wij zijn geneigd onze eigen verlangens te zien als onvervreemdbaar en onveranderlijk. In de mimetische theorie wordt deze illusie ontzenuwd. Onze verlangens hebben een sociale oorsprong. Massaconsumptie wordt aangewakkerd doordat verlangens aanstekelijk werken.
Die sociale oorsprong van onze verlangens schept daardoor nu een duurzaamheidsprobleem. Tegelijk is het de sleutel tot de oplossing van dit probleem, omdat onze consumptieve verlangens veel gemakkelijker kunnen worden omgebogen dan we gewoonlijk beseffen.

*Nico Koning is andragoloog en was tot zijn pensionering docent ethiek en filosofie aan de Hogeschool van Amsterdam


TWENTE CIRCULAIR FESTIVAL#2, 'op weg naar een kringloopsamenleving'
Het festival vindt plaats van 10 okt., 'de dag van de duurzaamheid', t/m 24 okt., 'de nacht van de nacht', en wordt in samenwerking met OYFO 'kunst en techniek' georganiseerd.

Gedurende het festival worden er meerdere documentaires vertoond en zijn er tenminste 2 tentoonstellingen te bezichtigen:

'Mar Sin Plastico'
Karin Hoogesteger, kunstenares en initiator reisde in de zomer 2019 voor het project ‘Mar Sin Plástico’ af naar Zuid Spanje om afvalplastic te verzamelen uit de natuur, allemaal afkomstig van groentekassen: gedumpt door boeren. Kunstenaars in Spanje en Nederland gingen met dit materiaal aan de slag.
Robert Roelink - Heidi Kamps - Hellen Abma - Nanon Morsink & Karin Hoogesteger tonen hun werk.


'Andrei tekent'
Kunstenaar Andrei Fokkink exposeert kleurrijk abstract werk, dat hij vanwege zijn handicap tekent met zijn oog-bestuurde computer. Met de verkoop daarvan helpt hij de leefomstandigheden van gehandicapten in Roemenië te verbeteren.

OPENINGSTIJDEN

Locatie : Oyfo 'kunst en techniek'. Esrein 11, Hengelo
Geopend dinsdag t/m zondag, van 10-10 t/m 25-10 ; 13:00 u. - 17:00 u.
Meer info op : www.twente-circulair.nl

Esrein 11
7553 CX
Hengelo

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Platform

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes en nog veel meer.