Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Twente Circulair Festival #2

Op weg naar een kringloopsamenleving

Start:10-10-2020
Eind:24-10-2020

Website:twente-circulair.nl
Locatie:Oyfo 'kunst en techniek'

OPMERKING VOORAF : Vanwege de aangescherpte CORONA maatregelen zijn de excursies naar voedselbossen en de kofferbakmarkt uitgesteld tot nader tijdstip. Er vinden in ieder geval nog een 2-tal lezingen plaats, opgave en mondkapje is vereist. Aanmelding via mail adres : info@loos.fm

LEZINGEN:

Dinsdag 20 oktober, aanvang 19:30 uur
'Mar Sin Plastico' - Karin Hoogesteger en Robert Roelink.

De kassen in Zuid-Spanje, waar de meeste groenten voor de export zijn (ook biologisch), zijn verantwoordelijk voor 7% van de microplastics in alle wereldzeeën. (bron: BBC) 'Mar sin plástico' is een project waarbij 12 kunstenaars uit Nederland en Spanje dit verzamelde waardeloos plastic hebben gebruikt en getransformeerd tot kunstwerken. In de gelijknamige expositie bij Oyfo zijn de werken van 5 kunstenaars tentoongesteld. Kunstenares en initiatiefneemster Karin Hoogesteger vertelt over het ontstaan en verloop van 'Mar sin plástico'. Robert Roelink is kunstnomade en één van de deelnemende kunstenaars. Vanuit de haat-liefde verhouding met plastic maakt hij juist met dit materiaal schilderijen, collages, beelden, installaties en performances. Robert neemt je mee in zijn wereld waarin vrijheid centraal staat, maar ook zijn zoektocht in het blootleggen van de hedendaagse cultuur.


Woensdag 21 oktober
, aanvang 20:00 uur
'Uitloper' - Annemarie Huirne en Christel Burghoorn.

“Hoe zou het zijn om je moestuin aan je lijf te dragen of om kiemgroenten op tafelkleden te laten groeien?”
“Zou het mogelijk zijn om je eigen kleding te verbouwen en het daarna weer te laten composteren?”

In “Project Uitloper” hebben Annemarie Huirne en Christel Burghoorn deze vragen beeldend vormgegeven. Annemarie gebruikt als kunstenaar, ontwerper voornamelijk natuurlijke textiel en gerecyclede materialen. Christel werkt naast haar vak als glas in loodkunstenaar, met wild-geplukte en zelfgebouwde groenten en kruiden. Door te experimenteren met kiemgroenten en textiel zijn kunstwerken ontstaan met levensfasen: Ontkiemen, wortelen, groeien, sterven en verdorren.

OVER:
Het festival vindt plaats van 10 okt., 'de dag van de duurzaamheid', t/m 24 okt., 'de nacht van de nacht', en wordt in samenwerking met OYFO 'kunst en techniek' georganiseerd. Gedurende het festival worden er meerdere documentaires vertoond en zijn er tentoonstellingen te bezichtigen.

OPENINGSTIJDEN:
Locatie : Oyfo 'kunst en techniek'. Esrein 11, Hengelo
Geopend dinsdag t/m zondag, van 10-10 t/m 25-10 ; 13:00 u. - 17:00 u.
Meer info op : www.twente-circulair.nl

Esrein 11
7553 CX
Hengelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!