Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Top o/t Morning

Start:31-03-2023
Eind:02-04-2023

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem

Creo Collective toont werk van Matthew Oxley in de tentoonstelling Top o/t Morning bij Tetem. Matthew studeerde Fine Art aan de AKI ARTEZ en is momenteel student grafische vormgeving aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij gebruikt analoge & digitale print technieken en maakt collages met papier en textiel. Door bestaand drukwerk te bewerken door het te overdrukken of te reproduceren, gaat Matthew een dialoog aan over de geschiedenis en het maakproces ervan. Momenteel richt zijn werk zich voornamelijk op identiteitsperformance en creolisering.

In Top o/t Morning ziet de bezoeker een collectie prints die focust op gebaren, bestaande uit 2 delen. Het eerste deel betreft een serie prints over het gebaar van kleden. In deze serie zoomt Matthew in op de verschillende handbewegingen die plaatsvinden bij het aankleden om de complexiteit ervan te laten zien. Voor hem zet het aankleden de verdere performance van onze identiteit gedurende de dag in gang en is het een ritueel dat fundamenteel is voor onze identiteit. Het tweede deel bestaat uit een paar grote A0-formaat prints over gebaren in kranten. ”Ik vind deze krantenknipsels relevant omdat deze serie de geportretteerden uit de nieuwscyclus haalt. De details en mensen die door de grote hoeveelheid informatie in de krant over het hoofd worden gezien, geef ik nu een podium daarbuiten.” zegt Matthew.

Over Creo Collective
Creo Collective organiseert tentoonstellingen, workshops, lezingen en netwerkevenementen en helpt jonge kunstenaars in contact te komen met de wereld buiten de kunstacademie.

Tetem biedt Creo Collective en studenten van AKI ArtEZ de mogelijkheid tot interactie met het publiek en de presentatie van nieuw werk in de expositieruimte MEET2.

Tetem
7523 ZL
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!