Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Time and shaping culture in 'Lingering Echoes’

Start:07-04-2024 | 14:30 uur
Eind:07-04-2024 | 15:30 uur

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem, Enschede

Tijdens de finissage van de tentoonstelling 'Lingering Echoes' kan je ingesprek met kunstenaar Sjoerd van Acker en kan je dieper in de beleving van tijd duiden met de lezing ‘Time and shaping culture in Lingering Echoes’ door Anneke Sools. Het werk van Sjoerd sluit aan bij Tetem’s programmalijn Society 5.1. In deze programmalijn onderzoeken we - samen met makers - welke consequenties onze keuzes hebben voor de samenleving en hoe technologie ons kan helpen om knelpunten op te lossen.

Achtergrondinformatie

Anneke Sools is universitair hoofddocent aan de afdeling Psychologie, Gezondheid en Technologie van de Universiteit Twente. Daarnaast is ze als programmadirecteur verbonden aan het Story Lab, een onderzoeksgroep op het gebied van narratieve psychologie, gezondheid en technologie.

In haar lezing reflecteert Anneke Sools op de ervaring van tijd aan de hand van de VR-installatie Lingering Echoes van Sjoerd van Acker. Vanuit het perspectief van de fenomenologie van de geleefde tijd beschouwt zij de ervaringen van bezoekers die deelnemen aan de VR-beleving.

Na de lezing volgt een gesprek met de kunstenaar Sjoerd van Acker. Sjoerd maakt in Lingering Echoes gebruik van interactieve VR-technieken om te onderzoeken wat er gebeurt als we de onzichtbare tijdsdimensie betreden die deelnemers in contact brengt met de toekomst en het verleden. Sjoerd van Acker studeerde Image and Media Technology aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Tijdens zijn studie ging hij experimenteren met VR ervaringen. Na zijn studie is hij gaan werken onder de naam no fish (www.no-fish.nl). In oktober 2023 volgde Sjoerd van Acker een ontwikkeltraject bij Tetem.

Na de lezing is er ruimte om Lingering Echoes voor het laatst in Tetem te ervaren!Stroinksbleekweg 16 7523 ZL Enschede


Tel: 053 - 23 08 791

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!